Bine ai venit in universul nostru creativ! ♥️ Ai transportul gratuit la comenzile ce depasesc 500 lei. In aceasta perioada, durata de executie a comenzilor ce contin papetarie de nunta sau botez este de 1-2 saptamani.

Nunta în culori: Semnificația culorilor și alegerea cromaticii potrivite pentru nunta ta

Nunta în culori: Semnificația culorilor și alegerea cromaticii potrivite pentru nunta ta

Știați că cea mai simplă modalitate care poate contura tematica nunții este culoarea?

Miresele își selectează adesea culorile preferate pentru a-și crea tema evenimentului, dar un lucru la care trebuie să te gândești este ce stare de spirit creează acea culoare invitaților tăi și implicit, la atmosfera care se va crea în jurul cromaticii.

Mai mult, atunci când alegeți tematica potrivită pentru nunta voastră, cel mai important lucru de luat în considerare este ceea ce vă reprezintă cel mai bine pe voi - mirii - ca și cuplu.

Așadar, alegerea culorilor pentru nuntă tinde să fie o reflectare subconștientă a personalității cuplului.

Am creat o listă cu unele dintre cele mai populare culori folosite pentru nuntă și am divulgat semnificațiile din spatele lor. Să aruncăm o privire la nuanțele preferate ale mireselor și poate veți obține puțină inspirație nu numai pentru culorile care ar trebui folosite pentru marele eveniment, ci și pentru atmosfera care urmează viziunii. Cu informațiile la îndemână, nunta poate deveni cel mai frumos și distractiv eveniment de planificat. 

De unde începi să cauți cromatica potrivită pentru nunta ta?

Alegerea cromaticii pentru nuntă este un pas important în procesul de planificare, deoarece culoarea este cea care se regăsește în fiecare detaliu: de la  papetărie până la decorul final al evenimentului, uneori chiar și în ținutele selectate de miri, domnișoare de onoare și invitați.

Desigur, unele mirese își vor alege culorile în funcție de tematica nunții lor sau în jurul locului pe care l-au ales. De exemplu, putem vorbi despre o nuntă cu tematică naturală  în grădină, sau chiar pe plajă, o temă vintage, un eveniment elegant ‘black tie’ sau o temă rustică, tradițională. Unii miri vor alege culori care să se potrivească cu perioada anului în care are loc evenimentul, cum ar fi culori pastelate pentru vară, culori reci și bogate pentru iarnă, culori luminoase contemporane pentru primăvară sau tonuri atenuate și arămii  pentru toamnă.

De asemenea, se pot alege combinații minimaliste, simple și elegante de alb și negru sau crem, bleumarin și alb sau pur și simplu o temă complet albă.

Indiferent de situația aleasă, poți să încorporezi culoarea ta preferată în planurile tale de nuntă.
 

Putem folosi mai multe culori în cromatica nunții? Dacă da, cum le combinăm?

Sfatul nostru este să alegeți o culoare pe care o iubiți cu adevărat ca și culoare primară a nunții - garantăm că nu veți regreta. Apoi alegeți o a doua culoare, complementară sau opusă (de exemplu, o culoare caldă combinată cu una rece) pentru ca, combinația de culori să funcționeze împreună. 

Alegeți maximum trei culori și folosiți-le în proporții inegale – culoarea principală (aproximativ 65 până la 70%) plus o culoare suport (aproximativ 25%), plus o culoare de accent (aproximativ 5 până la 10%).

De avut în vedere, cu cât este mai mare proporția unei anumite culori, cu atât va fi mai mare impactul psihologic asuprs invitaților.

Dacă utilizați doar o proporție foarte mică de culoare, atunci impactul acesteia va fi minim.

 

Nunta în culori: Semnificația culorilor 

Acum că ați ales culorile pentru nuntă, ce spun ele despre voi, ca și cuplu? Ce stare reușesc să transmită invitaților voștri? Cum va fi atmosfera creată de culoarea dominantă din punct de vedere psihologic?

Răspundem la aceste întrebări distractive, abordând pe rând fiecare culoare. 

Alb

Albul este simbol al unui nou început, reprezentând inocența, integralitatea și perfecțiunea. Este pânza goală care așteaptă să fie scrisă, deschizând calea pentru crearea a tot ceea ce mintea își poate imagina. De asemenea,poate reprezenta, o dorință de simplitate și minimalism în alegerea tematicii pentru nuntă. 

Folosind alb ca și culoare principală a evenimentului, vei crea o stare de pace și confort printre invitați, urmată de o atmosferă liniștită, elegantă și diafană. Dacă ați ales albul pentru culoarea nunții voastre, din punct de vedere psihologic semnifică dorința de a recrea puritatea, inocența, eleganța și perfecțiunea pe care o găsiți unul în celălalt. 

Ce spune alegerea culorii alb despre personalitatea ta?

Îți vezi nunta ca pe un nou început, acela al unui viitor împărtășit împreună.

Ești independentă și imparțială, cu o perspectivă neutră asupra vieții și îți place ca totul să fie perfect – asta este valabil și pentru nunta ta.

Îți place ordinea și eficiența în viața ta, deoarece asta creează un sentiment de pace și calm, confort și speranță.

În căsnicia ta, vei dori să rămâi independentă, creând o viață de simplitate, minimalism și ordine, cu cât mai puțin stres posibil.

 

Vezi aici invitatii de nunta in design minimalist

 

Bej

Folosirea culorii bej ca și culoare principală pentru nunta ta va crea o atmosferă caldă, liniștită, liniștitoare și senzuală, înconjurând invitații tăi cu un sentiment de calm și confort, lux și calitate.

Semnificația sa în psihologia culorilor pentru nunți este liniștitoare, dar încurajatoare, cu un sentiment de eleganță simplă și rafinament. Poate reda o senzație diafană din sfera vintage, fiind folosită deseori ca nuanță dominantă în tematica nunților vintage și boeme.

Alegerea acestei nuanțe descrie un cuplu grijuliu, cu o personalitate echilibrată, loială și prietenoasă. Sunteți un cuplu tradițional, cu un stil elegant și clasic, iar invitații voștri vor împărtăși cu voi acest sentiment. 

Ce spune alegerea culorii bej despre personalitatea ta?

Iubești calitatea și luxul în orice, de la design, la îmbrăcăminte, la mâncare și nu te vei mulțumi cu nimic mai puțin.

Ai nevoie de un sentiment de ordine în viața ta, astfel încât să te simți calm și în control în orice moment. O viață fără stres este o necesitate pentru tine – orice sentiment de haos te va tulbura. Prin urmare, nunta ta trebuie să fie bine organizată și cât mai lipsită de stres. Deși îți place calitatea și luxul, ești destul de practică, cu picioarele pe pământ.

 

Auriu

Auriul este ales de cei care optează pentru un eveniment rafinat și tradițional, bogat și conservator. Conferă aspect extravagant, cu o senzație ușor vintage, ca o adiere luxoasă a epocii victoriene.

Auriul va crea o stare de eleganță, prosperitate și lux printre invitații voștri. Ca și cuplu, radiați carismă, personalitate și încredere, făcându-i pe ceilalți să se simtă relaxați și apreciați în compania voastră. Cu optimismul și căldura voastră adaugați un strop de bogăție în viața tuturor.

Ce spune alegerea culorii aurii despre personalitatea ta?

Iubești luxul și cea mai bună calitate în toate - din fericire, ai tendința de a avea mare succes, căutând și dobândind bogăție materială de-a lungul vieții. Nunta ta va reflecta succesul tău financiar.

Apreciezi viața complet - cu atitudinea ta optimistă nu poți să fii pasivă și să aștepți ca lucrurile să se întâmple - trebuie să fii un participant activ și partenerul tău va trebui să aibă și el această atitudine.

 



Invitatii cu design minimalist, în tente aurii 

 

Nude și Maro 

Maroul este o culoare serioasă, care semnifică stabilitate, structură, suport și poate crea o legătură cu pământul natural ancestral. Utilizat în cromatica nunții tale va crea o stare de confort, făcându-i pe invitați să se simtă ca acasă, în elementul lor natural (la propriu). Maroul este asociat cu recolta și toamna, așadar, această alegere se pliază minunat pentru un eveniment în septembrie sau octombrie.

Paleta nude include nuanțe neutre, care emană căldură, fiind omniprezentă în decorul nunților clasice și moderne. Datorită efectului său relaxant și reconfortant, aceasta nuanță reprezintă o alegere convențională și pune un accent pe familie și securitate. Subtilitatea sa poate garanta o atmosferă pașnică, ceea ce face această nuanță perfectă pentru nunțile rustice, în natură.

Alegerea acestei palete cromatice cu tonuri pământii denotă un cuplu iubitor de natură, de rustic, un cuplu practic. De asemenea, sunteți un cuplu prietenos și abordabil, autentic și sincer, iar nunta voastră va arăta această latură invitaților voștri.

Ce spune alegerea nuanțelor de nude și maro despre personalitatea ta?

Stabilă și de încredere, cu un simț acut al datoriei și al responsabilității, îți iei obligațiile în serios. În timp ce preferi să stai în plan secund, nunta ta este momentul să strălucești. Tot ceea ce faci se face cu moderație și cu reținere – nu ești adepta extravaganței, dar îți place calitatea și simplitatea. Nunta ta va reflecta acest lucru.

De fapt, îți place calitatea în orice - o casă confortabilă, cea mai bună mâncare, băutură și companie loială. Acestea vor fi esențiale pentru fericirea în căsnicia ta. Relațiile strânse cu familia și prietenii vor fi un sprijin și un confort în momentele dificile.

 

Invitatie de nunta Memoire, in stil rustic- natural

 

Galben și Portocaliu

Galbenul ales în tematica nunții tale va crea o dispoziție caldă, primitoare, veselă și fericită, care va ridica spiritul invitaților tăi. Sigur va crea o atmosferă caldă, iar oaspeții vor fi încurajați la interacțiune, dans și voie bună. Oamenii cu un bun simț al umorului și poftă de viață tind adesea spre galben.
 

Invitatie de nunta Ilinca 

 

Invitatie de nunta Hera 
 

Portocaliul este o culoare excelentă pentru a ''condimenta'' lucrurile și pentru a crește creativitatea atât în procesul organizatoric, dar și a stimula creativitatea invitaților. Portocaliul face apel la oamenii extravaganți și iubitori de distracție și, de asemenea, reprezintă bucurie, entuziasm și optimism. 

Invitatie de nunta Rachel 

 

Paleta cromatica de galben sau portocaliu vă crea o dispoziție prietenoasă și socială, cu multe discuții între invitați, râsete, distracție și entuziasm. 

Ce spune alegerea nuanțelor de galben și portocaliu despre personalitatea ta?

Ești o persoană populară, ai un cerc social larg și activ, te bucuri să petreci și să planifici toate tipurile de evenimente sociale - oamenii care preferă aceste nuanțe deschise sunt viața petrecerii! Așa că planificarea nunții tale va fi o mare distracție pentru tine!

Viața voastră împreună va fi stimulantă și socială, una cu spontaneitate, distracție și aventură, cu un mare entuziasm pentru viață.

Fiind un spirit liber cu un mare simț al aventurii, căsnicia ta va fi plină de noi provocări pe măsură ce explorezi lumea din jurul tău.

 

Roșu

Culoarea puterii, a pasiunii și a vitalității. Alegerea unei nunți cu cromatică dominantă roșie, din perspectiva psihologiei culorilor, creează o atmosferă triumfătoare în care vor predomina pasiunea, energia și entuziasmul invitaților. Ca să nu mai pomenim de petalele de trandafir și romantismul emanat odată cu acestea.

Deoarece roșul este o culoare îndrăzneață, dominantă, se poate utiliza ca și culoare singulară atunci când vine vorba de schema de culori a nunții tale. Dar pentru a vă îmbunătăți decorul și tema generală, vă sugerăm să adăugați una sau două culori de accent, iar acestea vor depinde de aspectul pe care îl doriți în cele din urmă. Culorile pastelate, cum ar fi rozul pudră sau bleu, vor reduce intensitatea unei palete de culori roșii. 

Ce spune alegerea celei mai pasionale nuanțe despre personalitatea ta?

Alegerea roșului ca și culoare principală a nunții te identifică ca fiind extrovertită, deschisă, încrezătoare și optimistă. Este o culoare care caută și atrage atenția, așa că, indiferent de felul în care o privești, îți place să fii remarcată și îți place să fii în centrul atenției – ceea ce, desigur, este perfect pentru nunta ta.

Vei demonstra un entuziasm vibrant pentru viață de-a lungul căsniciei tale pe măsură ce descoperi și urmărește noi direcții fizice și obiective - vei avea nevoie de un partener de căsătorie care să țină pasul cu nivelul tău de energie!

   

Roz

În psihologia culorilor, rozul denotă iubirea și înțelegerea necondiționată și se referă la a dărui și la a primi afecțiune. Rozul calmează intensitatea și puterea roșului, făcându-l o energie mai blândă, relaxată, afectuoasă.

Rozul, folosit în cromatica nunții tale, va crea o dispoziție de căldură, blândețe, dragoste și atenție, împărtășind cu invitații emoții sincere și gingașe.

Ce spune alegerea rozului despre personalitatea ta?

Alegerea culorii roz pentru cromatică nunții tale arată că ești iubitoare, amabilă, generoasă și sensibilă la nevoile celorlalți. Prietenoasă și abordabilă, cu o căldură și o blândețe de care sunt atrași ceilalți, ești o femeie delicată. Disciplinată și organizată, deși uneori poți fi de neclintit când apare partea imatură feminină a rozului.

Rozul este o culoare pozitivă care inspiră sentimente calde și reconfortante, emană sentimentul că totul va fi bine, indiferent de provocările vieții. 

 

Violet

Violetul reprezintă simbolul armoniei și a echilibrului emoțional, stimulează imaginația și inspiră idealuri înalte. Spiritual, dar practic, creează o viziune echilibrată asupra vieții, bazată pe bunul simț. Această nuanță utilizată în design-ul nunții va crea o stare de compasiune, bunătate, sprijin și cooperare între invitați.

Alegerea violetului în cromatica nunții tale va crea o stare de unicitate, mister și fantezie.

Ce spune alegerea culorii violet despre personalitatea ta?

Dacă ai ales violetul ca una dintre culorile nunții tale, ești o personalitate aparte, unică și simți că nunta ta va trebui să fie unică și diferită de idealul obișnuit. Ești o fire creativă, iubești neconvenționalul și acest lucru se va observa în orice eveniment pe care îl organizezi. Emotivă și sentimentalistă, poți fi destul de sensibilă la comentariile altora, deși nu ai arăta niciodată asta. 

 

Invitatie de nunta Ionela

 

Verde

Verdele este simbolul armoniei, al începuturilor glorioase, al vitalității, naturaleții și al respectului reciproc. Verdele în viața ta poate reprezenta, de asemenea, o nouă stare de echilibru și speranță, reînnoire și pace. Această culoare denotă o personalitate rafinată, inventivă, modestă și flexibilă.

Verdele în culorile nunții tale va crea o dispoziție liniștitoare și odihnitoare, cu suficientă căldură pentru a încuraja un sentiment de unitate în rândul invitaților.

Ce spune alegerea culorii verde despre personalitatea ta?

Dacă ai ales verdele pentru a da culoarea nunții tale, ești o persoană foarte altruistă și plină de compasiune, iubindu-te pe tine și pe ceilalți necondiționat . Este cert că îți vei planifica nunta pentru toată familia și prietenii tăi la fel de mult ca și pentru tine. Apreciezi mai presus de orice liniștea și o viață fără conflicte – orice stres sau dezacord în timpul planificării nunții îți va provoca anxietate sau stres. Detaliile te pot copleși, așa că cel mai probabil vei căuta ajutor pentru a-ți planifica nunta – cineva care să aibă grijă de detaliile fine în timp ce tu te vei ocupa de imaginea de ansamblu a nunții ideale.

 



Invitatii de nunta în cromatică verde

 

Albastru

Simbol al tinereții, spiritualității, păcii și liniștii. Albastrul îi poate reprezenta și pe cei blânzi, plini de compasiune și grijulii. Este o culoare fericită și prietenoasă care deschide liniile de comunicare dintre inimă și cuvântul rostit.

Această culoare va crea o stare de spirit revigorantă, relaxantă, prietenoasă pentru nunta ta în care toată lumea se va simți mulțumită și fericită. Cu cât albastrul este mai închis, cu atât evenimentul devine mai conservator, serios și profesionist. 

Ce spune alegerea culorii albastru despre personalitatea ta?

Dacă ai selectat albastrul ca una dintre culorile nunții tale, ai tendința de a fi foarte de încredere, având nevoie de ordine și direcție în fiecare demers – acest lucru te va ajuta cu planificarea nunții – îți iei responsabilitățile în serios și ai ca scop principal să creezi o nuntă plăcută și relaxantă  pentru toți invitații tăi.Ești dedicată diverselor cauze filantropice, inclusiv familiei și muncii, iar acesta va fi și cazul nunții tale – totul va fi analizat în detaliu până când vei fi mulțumită de alegerile tale. Nu ești adepta schimbărilor și iei în considerare orice opțiune înainte de a lua o decizie- cu atât mai importantă pentru a crea nunta perfectă.



Invitatii de nunta în nuanțe de albastru
 

Indiferent de cromatica pe care o alegeți pentru a da culoare marelui eveniment, nu uitați că acesta va fi unul dintre elementele primordiale care va înștiința invitații despre tipul de nuntă pe care o veți organiza și implicit, detaliile mult așteptate despre atmosfera care așteaptă sa fie creată și chiar dansată. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!